ГоловнаПолітика

Львівська обласна рада визнала марними обіцянки влади стримати підвищення цін на тепло

Рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні.

Львівська обласна рада визнала марними обіцянки влади стримати підвищення цін на тепло
Фото: khersondaily.com

Львівська обласна рада визнала неефективною та неоперативною роботу органів центральної виконавчої влади і НАК "Нафтогаз" із запобігання підвищенню цін на газ та тепло.

Відповідне рішення депутати ухвалили на засіданні 9 листопада, повідомив колишній голова облради, нині депутат від "Європейської Солідарності" Олександр Ганущин.

"Львівська обласна рада визнала неефективною та неоперативною роботу органів центральної виконавчої влади і НАК "Нафтогаз" щодо виконання домовленостей, передбачених Меморандумом про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та сфері постачання гарячої води в опалювальному сезоні 2021/2022", - повідомив Ганущин.

Депутат додав, що голосування відбулося пропри спроби зняти питання з порядку денного. Також він оприлюднив результати голосування за фракціями.

Фото: facebook.com/ganushchynoleksandr

Високопосадовці неодноразово запевняли, що цього опалювального сезону тарифи підвищувати не будуть.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону не будуть збільшуватися, "попри будь-які ринкові зміни, коливання, тиск інших держав, попри страшенну ціну більше 1000 доларів за тисячу кубометрів".

30 вересня під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента Володимира Зеленського, було підписано Меморандум про непідвищення рівня тарифів. Згідно з документом, до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Однак станом на 26 жовтня менше 10% бюджетних установ змогли укласти з "Нафтогаз Трейдинг" договори на закупівлю газу за цінами з меморандуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram