ГоловнаПолітика

Міноборони запропонувало журналісту Бутусову "зайняти одну з міністерських позицій" (оновлено)

Бутусов вважає пропозицію "спробою банального підкупу", щоб він припинив писати про "справу вагнерівців".

Міноборони запропонувало журналісту Бутусову "зайняти одну з міністерських позицій" (оновлено)
Юрій Бутусов
Фото: 24tv.ua

Міністерство оборони пропонує головному редактору видання "Цензор.НЕТ" Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських посад.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

"Масштаби суспільної уваги до реформ у сфері оборони відповідають масштабам цих змін. Масштаби критики процесів Міністерства оборони зіставні з масштабами цих процесів. Одним з найбезкомпромісніших експертів щодо Міністерства оборони України є Юрій Бутусов. Хтось може вважати його журналістські матеріали упередженими, маніпулятивними, спекулятивними. Хтось може ставити під сумнів компетентність автора, достовірність його джерел та обґрунтованість висновків. В одному йому не відмовити – у небайдужості. Коли мова про конструктивну позицію - це викликає повагу. Критична налаштованість не виключає співпраці і пошуку точок дотику", - йдеться в повідомленні.

Тому Міноборони пропонує Бутусову "зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага".

Зазначається, що це можуть бути напрямки озброєння чи логістики.

Оновлення. Головред "Цензора.НЕТ" вважає пропозицію від Міноборони "спробою банального підкупу", щоб він припинив писати про "справу вагнерівців", пише "Детектор медіа".

Бутусов пов’язує пропозицію зі своїми публікаціями про проблеми в керуванні оборонної сфери, а також з обговоренням 7 грудня на комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки справи про спецоперацію із затримання в Білорусі 28 членів ПВК "Вагнера".

За його даними, народні депутати заслухали одного з працівників Головного управління розвідки, який безпосередньо керував "вагнерівською спецоперацією". Депутати запитували, чи правда те, що журналіст писав у своїх статтях, і той офіцер нібито сказав, що вся написана інформація достовірна,

На його думку, ця справа в демократичних країнах стала би Вотергейтом для президента Володимира Зеленського, а нині йому пропонують посаду, щоб попередити витік інформації у "головній справі, у якій Зеленському може загрожувати імпічмент".

Бутусов додав, що серйозно очікує запрошення до міністра і пропозицій конкретних посад, а також назвав умови, за яких він на них погодиться.

"Основне питання - це зрада в Міністерстві оборони, про яку я писав і через яку мене запрошують, щоб я припинив писати. Якщо ви хочете, щоб я припинив писати про "справу вагнерівців" - дайте мені посаду, яка дозволить цю справу контролювати. Я отримаю доступ до документів, і в мене не буде питань. Друге - якщо пропонуєте іншу посаду, будь ласка, скажіть – яку посаду. Поки незрозуміло. Це виглядає як інформаційна мильна бульбашка. Я сподіваюся, що міністр Таран усвідомлює серйозність своїх позицій в інтернеті", - пояснив журналіст.

Нагадаємо, 3 грудня співробітники СБУ провели обшуки у приміщеннях ДК "Укроборонпром" та компанії-спецекспортера "Укрспецекспорт". У спецслужбі потім повідомили, що одним із епізодів провадження є дослідження інформації, опублікованої "Цензор.Нет" 5 серпня 2020 року в статті "Провал у Пакистані. Як топменеджери «Укроборонпрому» вибили Україну зі стратегічного ринку озброєнь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram