ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ проводить обшуки в "Укроборонпромі" (оновлено)

Обшуки пов’язані із виконанням зовнішньоекономічних контрактів.

СБУ проводить обшуки в "Укроборонпромі" (оновлено)
Фото: СБУ

Співробітники СБУ проводять обшуки у приміщеннях ДК "Укроборонпром" та компанії-спецекспортера "Укрспецекспорт".

Про це повідомила пресслужба "Укроборонпрому".

"Укроборонпром повідомляє, що сьогодні, 3 грудня 2020 року, співробітниками СБУ проводяться обшуки у приміщеннях Концерну та компанії-спецекспортера "Укрспецекспорт", яка є учасником Концерну.Обшуки проводяться на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва. Обшуки пов’язані із виконанням зовнішньоекономічних контрактів", - йдеться в повідомленні.

Зараз і Концерн, і Укрспецекспорт працюють у штатному режимі.

"Укроборонпром та Укрспецекспорт забезпечують максимальне сприяння правоохоронцям та надають всю інформацію та документи у межах ухвали суду", - додали в "Укроборонпромі".

Оновлено. У Службі безпеки повідомили, що  проводяться слідчі діі у службових приміщеннях ДК "Укрспецекспорт", ДК "Укроборонпром" та одній з іноземних структур.

"Процесуальні заходи здійснюються у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу  з метою документування фактів можливої причетності службових осіб до проведення діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що протиправна діяльність представників вітчизняного спецекспортера пов’язана із штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК "Укрспецекспорт", а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів.

За попередніми оцінками, нанесена шкода державним інтересам складає близько $100 млн.

Нагадаємо, 23 листопада цього року Укроборонпром та Національне антикорупційне бюро України підписали Меморандум у сфері запобігання та протидії корупції, а також іншим злочинам, підслідним НАБУ, у сфері управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі. 

Вчора очільник Херсонської обласної держадміністрації Юрій Гусєв очолив державний концерн "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram