ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували постанову про відкликання Гетманцева з посади голови фінкомітету

Ініціаторами документа є члени депутатської групи "Партія "За майбутнє", "Довіра", а також фракції "Європейська солідарність".

У Раді зареєстрували постанову про відкликання Гетманцева з посади голови фінкомітету
Фото: economica.com.ua

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт постанови про відкликання з посади голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева у зв'язку з незадовільною роботою на посаді.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Ініціаторами документа є члени депутатської групи "Партія "За майбутнє", "Довіра", а також фракції "Європейська солідарність".

Зараз проєкт постанови передано на розгляд керівництву.

Учора депутатська група "Партія "За майбутнє" заявила, що збирається реєструвати проєкт постанови щодо відкликання Данила Гетманцева з посади голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики у разі невирішення питання про відтермінування запровадження касових апаратів для ФОПів. 

За таке рішення висловився і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

Нагадаємо, вчора Гетманцев заявив, що Верховна Рада, вочевидь, не зможе ухвалити в цілому проєкт державного бюджету на 2021 рік у встановлений Бюджетним кодексом термін. За його словами, парламент тільки на початку грудня отримає проєкт держбюджету від Кабінету Міністрів.

Учора сталися сутички між поліцією і підприємцями, які вийшли на акцію протесту до будівлі парламенту. Спочатку протестувальники не давали депутатам зайти в парламент, через що правоохоронцям довелося робити для них спеціальний коридор. Протестувальники виступали проти введення касових апаратів.

4 листопада у Верховній Раді України не вистачило голосів для ухвалення законопроєкту №4313, який відтерміновує на рік застосування касових апаратів для ФОПів 2-4 груп.

У вересні 2019 Рада зобов'язала ФОП 2-4 категорій переходити на касові апарати. Вимога набуває чинності з 2021 року, крім ризикових галузей.

Відповідно до документа, від необхідності використовувати РРО звільняються ФОП першої категорії. Для ФОП другої-четвертої категорій, які продають побутові товари з гарантійним ремонтом або медикаменти, РРО стануть обов'язковими з 1 жовтня 2020 року. З 2021 року до них додадуть ФОП, які продають ювелірні товари, текстиль, користовані товари в магазинах, ресторани і кафе, турагентства, готелі та хостели. Для інших ФОП РРО будуть обов'язковими, якщо їхній щорічний дохід перевищує 1 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram