ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що в Україні "немає держави"

"В Україні існує купа чиновників ... А де держава? Держави просто немає".

Саакашвілі заявив, що в Україні "немає держави"
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Глава Виконавчого комітету реформ України Михайло Саакашвілі вважає, що в Україні "немає держави". Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" 26 червня.

"В Україні немає держави. В Україні є чиновники, які [діють] ім'ям неіснуючої держави. Тому що держава - це те, що для всіх, що забезпечує справедливість для всіх, що захищає всіх. Де таке в Україні існує? В Україні існує купа чиновників, у кожної групи цих чиновників є свій начальник", - сказав він.

Саакашвілі заявив, що якість життя в Україні визначається приналежністю до певної групи.

"Людина народжується з чіпом на вусі: я представник тієї групи, цієї групи. Ходить людина, ноги, руки, з двома очима, нормально розмовляє, а на вусі чіп, мовляв, я представляю цю конкретну групу. Неначе люди народжуються з цим. А де держава? Держави просто немає", - висловився політик.

Раніше Саакашвілі заявив, що Україну "потрібно витягувати з болота". А на його думку, зробити це може тільки Зеленський.

Нагадаємо, 7 травня Зеленський призначив Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.

У 2004-2013 роках Саакашвілі був президентом Грузії. Після закінчення другої каденції він покинув країну. У Грузії проти нього порушені кримінальні справи, зокрема, його заочно засудили до 6 років в'язниці.

У 2015-2016 роках політик очолював Одеську облдержадміністрацію.

У 2017 році президент Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі через зазначення неправдивих даних в анкеті, проте в 2019 президент Зеленський своїм указом його повернув.

В Україні Саакашвілі звинувачували в отриманні грошей від олігарха Сергія Курченка (ч.2 ст. 256 Кримінального кодексу, сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Розслідування було призупинено, оскільки Саакашвілі після видворення з України проживав в Нідерландах і Генеральна прокуратура направляла туди запит про надання міжнародно-правової допомоги.

Після повернення в Україну прокуратура не стала відновлювати справу проти Саакашвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram