ГоловнаПолітика

Україна та Угорщина об'єднали зусилля у боротьбі з наслідками негоди на заході України

В Україну вирушить угорський підрозділ багатонаціонального інженерного батальйону "ТИСА".

Україна та Угорщина об'єднали зусилля у боротьбі з наслідками негоди на заході України
Фото: news2000.com.ua

Угорщина відгукнулася на українську ініціативу спрямувати батальйон "ТИСА" для подолання наслідків негоди на заході України.

Про це повідомив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

"Щиро вдячний, що мій колега і друг Szijjártó Péter так швидко відгукнувся на українську пропозицію залучити багатонаціональний інженерний батальйон "ТИСА" для подолання наслідків негоди в західних українських областях. Саме так повинні діяти справжні партнери і добрі сусіди", - написав він у фейсбуці.

Кулеба також повідомив, що українське зовнішньополітичне відомство проводить роботу також з іншими країнами і НАТО, щоб допомогти українським регіонам, які постраждали внаслідок стихії.

Нагадаємо, станом на ранок 26 червня на заході України було підтоплено 262 населені пункти, зруйновано 154 км доріг та 57 мостів.

Вранці 24 червня для координації сил у подоланні негоди та проведення повітряного моніторингу затоплених районів на Прикарпаття екстрено вирушили прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава ДержНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан.

Увечері 25 червня в Івано-Франківську область прилетів президент Володимир Зеленський.

Червневий паводок на заході України в 2020 році, за словами прем'єр-міністра, перевищив за масштабами повінь 2008 року, яка вважалася найсильнішою за пів століття. На піку паводку, 28 липня 2008 року, були підтоплені понад 40 тисяч будинків і 33 тисячі га сільгоспугідь. Були пошкоджені сотні мостів, розмито 680 км доріг. Збитки оцінювали в 3-4 млрд гривень.

У результаті нинішнього паводку було підтоплено 10 тисяч будинків. Суму збитків наразі не підрахували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram