ГоловнаПолітика

Зеленський закликав українців на карантині "не перетворюватися на ображених дітей"

Президент наголосив, що всі обмеження є лише тимчасовими незручностями.

Зеленський закликав українців на карантині "не перетворюватися на ображених дітей"
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський закликав українців з розумінням і відповідальністю ставитися до обмежень під час карантину.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Дорогі громадяни! Сьогодні наша держава діє настільки жорстко, наскільки цього вимагає розвиток ситуації. Наші дії абсолютно симетричні з більшістю країн Європи та світу. А санкції за порушення правил карантину, наприклад, в Італії становлять до 3 тис. євро, у Франції майже 4 тис. євро, в Сінгапурі до 10 тис. доларів, а в Іспанії - до 30 тис. євро", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що влада стоїть на сторожі демократичних цінностей і свобод, але є часи, коли пріоритетом стають здоров'я і життя цілої нації.

"Сьогодні саме такий час. Давайте не перетворюватися на ображених дітей, яким під час застуди батьки заборонили їсти морозиво. Всі обмеження є лише тимчасовими незручностями, вони важливі і потрібні для вашої ж безпеки", - наголосив Зеленський.

"Хочу звернути увагу, коли мер, наприклад Запоріжжя, порушує рішення уряду і запускає громадський транспорт. Ці дії вже отримали реакцію Служби безпеки України та МВС", - додав президент.

Зеленський окремо порушив тему святкування Великодня. Він наголосив, що українці опинилися в ситуації, в якій змушені змінювати свої традиції. Він закликав громадян не створювати близьким небезпеку для життя і здоров'я і запевнив, що влада робить все, щоб громадяни могли святкувати Великдень вдома.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко поскаржився, що відчуває себе вихователем в дитячому садку, щоразу закликаючи жителів міста дотримуватися правил карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram