ГоловнаПолітика

Малюська розповів про розмови з дружиною, розлюченою через зарплату

"На питання "Де гроші?" довелося пояснювати, що інфографіка маніпулятивна".

Малюська розповів про розмови з дружиною, розлюченою через зарплату
Денис Малюська
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що йому довелося виправдовуватися перед дружиною через малу зарплату.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Учора розлюченій дружині на питання "Де гроші?" довелося пояснювати, що інфографіка маніпулятивна - 226 тис. не отримував - і цифру треба зменшувати на розмір податків і враховувати, що це надбавка, сплачена в різні дні відразу за кілька місяців роботи. Загалом зарплата дійсно була маленькою", - написав Малюська.

Те саме, за його словами, доведеться пояснювати й іншим.

"Єдине, що радує в цій ситуації, - нарешті зможу нормально поговорити з мамою, тому що останні кілька місяців наші розмови зводилися до виправдань після тез "негайно пиши заяву і йди з цієї поганої роботи", "натягни шапку, сядь у тролейбус і послухай, що про вас говорять - воно тобі треба за 16 тис.? "Ну і так далі", - додав міністр.

Малюська підкреслив, що для чиновників висока зарплата є професійною необхідністю.

"Потрапляння на політичну посаду (як от моя) робить із людини politically exposed person (політичного діяча), і її протягом декількох років після звільнення не візьме на роботу жодна пристойна міжнародна компанія або організація. Я, наприклад, після закінчення політичної кар'єри не зможу повернутися до своєї колишньої роботи, якою займався майже 10 років", - пояснив міністр.

Він також заявив, що йому іноді доводиться бути "цапом-відбувайлом". Наприклад, коли на нього наклали штраф у розмірі 38 420 гривень.

Нагадаємо, 12 грудня минулого року ЗМІ повідомили, що Малюська заявив, що звільниться, якщо йому не підвищать зарплату "хоча б до 80 тис. гривень". Пізніше в ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що голова Мін'юсту подав у відставку.

Після цього Малюська опублікував у фейсбуці фото свого столу, на якому лежать його черевики, і заявив, що "тримає інтригу". Однак пізніше в коментарі LB.ua він спростував цю інформацію. В ефірі одного з українських телеканалів він назвав себе досить забезпеченою людиною і заявив, що теперішня зарплата його "більш-менш влаштовує". Міністр також розповів, що задекларував 1 млн гривень пенсії, перерахованої зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram