ГоловнаПолітика

Комунікації потрібно не ремонтувати, а міняти, - радник прем'єра Юрій Голик про техногенну аварію в Ocean Plaza

"Повна заміна комунікацій або їх капітальний ремонт набагато вигідніші для держави, ніж постійне усунення наслідків аварій".

Комунікації потрібно не ремонтувати, а міняти, - радник прем'єра Юрій Голик про техногенну аварію в Ocean Plaza

Прорив магістрального трубопроводу діаметром 1000 мм біля метро "Либідська" у Києві, який призвів до затоплення торгового центру Ocean Plaza потоками окропу, вкотре показав, наскільки оманливим є зовнішнє благополуччя, якщо підземним комунікаціям при цьому не приділяється належної уваги, - вважає радник прем'єр-міністра Юрій Голик. Про це він пише у своєму фейсбуці.

"Будуються парки, асфальтуються дороги, а комунікації змінюються за залишковим принципом. А ще будуються нові будинки, офісні та торгові центри, збільшується навантаження на мережі, за підключення до яких стягується плата, і все це у цілковитій впевненості, що ємність і життєвий термін мереж є нескінченними", - пише Голик.

На думку Голика, влада часто вважає за краще боротися з наслідками замість того, щоб усувати причини, які призводять до аварій.

"КП таке-то й таке-то вже працюють над усуненням наслідків". Ця фраза і є відображенням того мороку, що стався вчора, і обов'язково станеться ще. Наслідки. Усунення наслідків. А повинна була бути раніше боротьба з причинами. Як запобігання можливим наслідкам. Це дешевше", - впевнений радник прем'єра.

Повна заміна комунікацій або їх капітальний ремонт набагато вигідніші для держави, ніж постійне усунення наслідків аварій. Окрім збільшення терміну служби мереж, роботи з їх заміни позитивно впливають на економіку. Створюються нові робочі місця, з'являються нові будівельні компанії, застосовуються сучасні технології.

Тим часом, як уже повідомляли, за даними Голика, в жодному місті чи населеному пункті досі немає програми приведення усіх комунікацій до ладу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram