ГоловнаПолітика

Зеленський: нам потрібні реальні результати розслідувань справ Майдану

Президент вшанував пам'ять Небесної сотні.

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що для вшанування пам'яті загиблих у Революції гідності одного музею недостатньо - необхідно покарати винних у загибелі людей.

Про це він сказав у понеділок вранці під час виступу на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

"День гідності і свободи - особливий для кожного з нас. Він пов'язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі. Гідність і свобода - невід'ємні складові нашої ДНК", - сказав президент України.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

"У місці, де ми знаходимося, обов'язково з'явиться музей Революції гідності. Але будьмо відверті: для вшанування пам'яті кожного загиблого музею недостатньо. Нам потрібні реальні результати розслідувань справ Майдану. Сім'ї загиблих і все суспільство повинні отримати відповіді, а винуваті обов'язково повинні отримати покарання", - додав він.

Нагадаємо, що в Україні 21 листопада відзначають День гідності і свободи, він присвячений двом революціям - Помаранчевій у 2004 році і Революції гідності 2013-2014 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram