ГоловнаПолітика

Скороход і Полякова виключили через неголосування за проєкти, з приводу яких було спільне рішення фракції, - Корнієнко

Депутати демонстрували відсутність командної роботи.

Скороход і Полякова виключили через неголосування за проєкти, з приводу яких було спільне рішення фракції, - Корнієнко
Фото: Аня Стешенко

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко назвав офіційну причину, чому нардепів Ганну Скороход і Антона Полякова виключили із фракції "СН". За його словами, депутатів виключено за неголосування за ті законопроєкти, щодо яких є спільне рішення фракції. Про це Корнієнко розповів агентству "РБК-Україна".

"Порушення домовленості... про спільну позицію з тих питань, щодо яких у фракції спільна позиція. Це порушення домовленості про голосування... командної роботи з тих питань, щодо яких є згода всієї фракції", - заявив Корнієнко.

За його словами, депутати демонстрували відсутність командної роботи.

"Я з ним (з Антоном Поляковим) особисто проводив діалоги та бесіди про вкрай дражливі наші законопроєкти. Це земля, це розрахункові оператори - про ФОП, це і №1008 (діяльність органів суддівського самоврядування). Здається, він теж не голосував. Тобто в нього була своя позиція і вона ідеологічно відрізнялася від фракції. Тобто мова не про якісь дисциплінарні моменти, а якщо людина системно не погоджується з думкою фракції, навіщо нам бути разом?" - додав Корнієнко.

Нардеп Поляков раніше стверджував, що інший депутат нібито "замовив" його кримінальному авторитету. Він також звинувачував нового лідера президентської політсили Олександра Корнієнка в продажу місць в округах.

Нагадаємо, 14 листопада Скороход звинуватила владу в репресіях. "Сьогодні за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з заступників Адміністрації президента мого чоловіка затримали незаконно. Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності на ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі", - сказала Скороход із трибуни парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram