ГоловнаПолітика

Зеленський зберігає надію на зустріч у "нормандському форматі"

"Думаю, що розведення відбудеться і наступним кроком буде зустріч".

Зеленський зберігає надію на зустріч у "нормандському форматі"
Владимир Зеленский
Фото: Пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський зберігає надію на зустріч у "нормандському форматі".

Про це він сказав в інтерв'ю "Сегодня".

"Дуже багато засобів масової інформації говорять про різні умови. Ми домовилися, що в нас повинна бути зустріч, коли ми узгодимо текст так званої "формули Штайнмаєра" і коли в нас буде розведення на трьох ділянках. На одній ділянці, ви знаєте, в Станиці Луганській, розведення відбулося. Зараз є підготовчі моменти до розведення в Петровському і Золотому. Там розведення не відбувається через порушення режиму тиші, але я думаю, що все обов'язково станеться, і наступним кроком буде зустріч у "нормандському форматі". Інша інформація мені просто не відома", - сказав президент України.

Він вважає, що зустріч "четвірки" необхідна, щоб запобігти замороженню конфлікту, як це сталося в Молдові з Придністров'ям.

"Нехай не ображаються наші молдовські колеги, такий приклад я навів, але - без дипломатії не можна вирішити це питання. Без розмови не можна вирішити це питання. Без обговорення будь-яких умов не можна вирішити це питання. Без припинення вогню не можна вирішити це питання. Без зустрічей не можна вирішити це питання. Сидіти вдома або просто говорити, або завдяки засобам масової інформації, або завдяки особистій уяві, або просто в розмовах на ток-шоу - не можна вирішити це питання. Це питання вирішується, коли говорять ... коли говорять люди на найвищому рівні! Коли говорить "четвірка" в "нормандському форматі", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський 9 жовтня під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель назвав їй прийнятні дати саміту "нормандської четвірки". Після цього Німеччина та Франція повинна узгодити одну з них з російською стороною.

Однак кілька днів тому помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що в питанні зустрічі "нормандської четвірки" немає ніякого поступу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram