ГоловнаПолітика

Арахамія пообіцяв показати свідка в справі про хабарі депутатам

Голова фракції СН переконаний, що нардепи не брали хабарів.

Арахамія пообіцяв показати свідка в справі про хабарі депутатам
Фото: Макс Левин

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія анонсував на завтра, 24 жовтня, покази свідка, якому нібито відомо про хабарі в розмірі 30 тисяч доларів для народних депутатів.

Про це він розповів у коментарі журналістам.

Дубінський не міг брати (хабар, - ред.), тому що заздалегідь озвучив свою позицію. Завтра на "1+1" я приведу свідка, який в ефірі дасть свідчення про 30 тисяч доларів", - сказав голова фракції.

Арахамія зазначив, що не знає в чиїх інтересах пропонували хабарі.

"Я вірю, що жоден наш депутат не взяв хабара", - зазначив Арахамія.

Голова фракції не вважає, що в партії намітився розкол. За його словами, всі члени фінансового комітету погодилися пройти поліграф.

"Я як керівник фракції почув кожного і сказав: "Тут уже назад ніяк не відмотаємо". У багатьох людей своя думка. Мікроклімат порушено. Я запропонував єдиний інструмент, який бачу, - зафіксувати кожну версію і потім верифікувати за допомогою поліграфа. Я на своєму прикладі можу першим показати, що це не соромно ходити на поліграф", - сказав Арахамія.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила цю справу для перевірки викладеної в ЗМІ інформації про те, що 11 депутатів нібито отримали по 30 тис. доларів за те, щоб законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості провалили.

18 жовтня депутати на засіданні фінансового комітету проголосували "проти" винесення цього законопроєкту на розгляд Ради.

Розслідування ведеться за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Офіс президента і особисто президент Володимир Зеленський закликали членів комітету пройти детектор брехні. "Якщо цією перевіркою буде встановлено хоча б найменшу ймовірність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування в комітеті, то цими депутатами займуться антикорупційні органи", - заявив Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram