ГоловнаПолітика

Офіс президента заперечує зустріч Зеленського з бізнесменом Кісліним у США

"Інформація про зустріч є фейком".

Офіс президента заперечує зустріч Зеленського з бізнесменом Кісліним у США
Фото: theins.ru

Офіс президента заперечує, що президент Володимир Зеленський зустрічався з американським бізнесменом українського походження Семом Кісліним.

"Інформація про зустріч, надана російським виданням The Insider разом з українською програмою "Схеми", є фейком", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі президента.

The Insider напередодні повідомив, що Кіслін був присутній на зустрічі Зеленського з єврейською діаспорою США й опублікував фотографію, на якій нібито зображена ця людина. На ній видно тільки плече чоловіка, який іде за метр від Зеленського.

Фото: theins.ru

Також видання заявило, що Кіслін пізніше брав участь у ще одній зустрічі, у більш вузькому колі. На ній Зеленського представляв голова Офісу президента Андрій Богдан.

За даними журналістів, у 2014 році Кіслін купив кіпрську компанію Opalcore Ltd за $8 млн за дисконтом. На її рахунках в українських банках розміщувалися бонди-облігації вартістю $20 млн, вони були під арештом. Разом з відсотками набігло близько $23 млн доларів. Але грошей він не отримав - ці кошти були конфісковані за вироком Краматорського суду у справі Януковича.

Після зміни влади в Україні він нібито намагається повернути ці гроші, налагодивши по лінії діаспори зв'язок із Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram