ГоловнаПолітика

Адвокати Порошенка подали в суд на Дубінського за неправдиве повідомлення про злочин

Дубінський нібито домігся відкриття справи за недостовірне декларування доходів Порошенка.

Адвокати Порошенка подали в суд на Дубінського за неправдиве повідомлення про злочин
Фото: Михаил Палинчак

Адвокати експрезидента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка подали заяву до Державного бюро розслідувань про порушення кримінальної справи проти народного депутата Олександра Дубінського за завідомо неправдиве повідомлення про злочин. Про це йдеться у заяві адвокатів.

"Електронні декларації Петра Порошенка, відповідно до закону, неодноразово перевірялися НАЗК і податковою. Загальна історія декларування Петром Порошенком коштів і доходів чи не найдовша в Україні: вперше декларацію Петро Порошенко подав ще у 1998 році", - зазначають правозахисники.

"Якщо вважати, що Дубінський і ДБР, фабрикуючи документи, ще й переплутали Петра Порошенка та Олексія Порошенка, то слід відзначити, що Олексій Порошенко як сумлінний декларант пройшов не тільки перевірку НАЗК, а й податкову перевірку, що підтверджено відповідними актами", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що раніше народний депутат Олександр Дубінський опублікував на своїй сторінці у фейсбуці витяг з реєстру та повідомлення від ДБР про відкриття кримінального провадження щодо недостовірного декларування доходів колишнім президентом Порошенком О.П. (саме так зазначено у документі) за заявою Дубінського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram