ГоловнаПолітика

Британія приєдналася до демаршу ПАРЄ через повернення делегації РФ

Голова делегації Великобританії підтримав протест інших країн.

Британія приєдналася до демаршу ПАРЄ через повернення делегації РФ
Фото: zik.ua

Делегація Великобританії підтримала протест країн, які заявили про демарш у Парламентській асамблеї Ради Європи через повернення російської делегації. Про це повідомив голова української делегації ПАРЄ Володимир Ар'єв у своєму фейсбуці.

"Поповнення. До спільної заяви за підсумками демаршу в ПАРЄ делегатів семи країн, крім представників Швеції, приєднався голова делегації Великобританії. Працюємо далі", - підкреслив Ар'єв.

Раніше повідомляли, що делегати Швеції приєдналися до заяви України, Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії та Грузії, які влаштували демарш після повернення російської делегації в ПАРЄ.

Нагадаємо, з 2014 року російська делегація в ПАРЄ була позбавлена основних повноважень. Вночі 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, що повертає Росії право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 утрималися.

Новообраний президент Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі заявив, що санкції проти РФ поки що залишаться чинними.

2 липня спікер Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення місії Парламентської асамблеї Ради Європи для довгострокового спостереження за позачерговими виборами парламенту 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram