ГоловнаПолітика

Данилюк заявив про зникнення з АП серверів із секретною інформацією (оновлено)

За словами Турчинова, відео Данилюка про зникнення серверів не має стосунку до РНБО.

Призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександр Данилюк заявив, що із ситуаційної кімнати Адміністрації президента зникли сервери із секретною інформацією.

Про це він сказав у своєму відеозверненні у Facebook. 

Він зазначив, що як новопризначений секретар РНБО прибув до ситуаційного кабінету в Адміністрації Президента. Там він виявив пропажу всіх моніторів і серверів.

"Моніторів немає, серверів немає. Навряд чи це схоже на цивілізовану передачу влади", - зазначив секретар РНБО.

Данилюк наголосив, що на серверах була секретна інформація про рішення, що ухвалюються в ситуаційній кімнаті РНБО.

Оновлення. Екс-прес-секретар президента України Святослав Цеголко прокоментував заяву Данилюка. За словами Цеголка, уся техніка із ситуаційної кімнати адміністрації президента була орендована на кошти Петра Порошенка, тому була повернена власникові, а секретної інформації на ній не було.

"Уся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована на гроші Петра Порошенка й відповідно повернута орендодавцеві. Жодної конфіденційної інформації на сервері не було збережено, доступ до неї забезпечувався тільки on line. Кімната працювала як відбиття різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях у прикордонній службі, СБУ чи податковій", - написав Цеголко у фейсбуці.

Екс-прес-секретар президента України зазначив, що в РНБО є ситуаційний центр з усіма конфіденційними серверами.

"У РНБО, де працює пан Данилюк, є ситуаційний центр, з усіма конфіденційними серверами", - розповів Цеголко.  

Оновлення 22:40. Відео Данилюка про зникнення серверів не має стосунку до РНБО. Про це повідомив екс-секретар РНБО Олександр Турчинов.

"У зв'язку з його призначенням Секретарем РНБО України в наших громадян може виникнути підозра, що ці проблеми стосуються Апарату РНБО. Хочу наголосити, що наведений Данилюком відеоматеріал жодним чином не стосується РНБО. Він був знятий в окремих приміщеннях Адміністрації Президента України (вулиця Банкова)", - пояснив екс-секретар РНБО у своєму фейсбуці.

Турчинов зазначив, що "головний ситуаційний центр РНБО, який розміщений на вулиці Болбочана, і обладнання приміщень працівників РНБО перебувають під надійною охороною і працюють у штатному режимі".

"Коли Олександр Данилюк потрапить на своє робоче місце в Апараті РНБО, він зможе в цьому переконатися", - додав він.

Володимир Зеленський призначив Данилюка на пост секретаря РНБО 28 травня.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram