ГоловнаПолітика

Садовий прогнозує втечу нардепів із "Самопомочі" (оновлено)

"Парламент доживає останні місяці, і політики визначаються з новими попутниками".

Садовий прогнозує втечу нардепів із "Самопомочі" (оновлено)
Фото: Константин Чегринский

Мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий анонсував вихід низки депутатів з його парламентської фракції.

"Найближчим часом частина народних депутатів від «Самопомочі» покине фракцію. Парламент доживає останні місяці, і політики визначаються зі своїм майбутнім і потенційними новими попутниками", - написав він у фейсбуці.

Садовий заявив, що якими б не були мотиви цих депутатів, він вдячний їм за роботу.

"На «Самопоміч» чекає непросте внутрішнє перегрупування. Ми йдемо в процес формування нового складу кандидатів, який відбудеться за принципом відкритих списків", - заявив політик.

Оновлення. За даними джерела LB.ua, серед перших "перекинчиків" - колишній журналіст, народний депутат Єгор Соболєв.

Депутат підтвердив у фейсбуці, що у нього розбіжності з керівництвом партії, причому такі значні, що він навіть планував балотуватися в президенти проти Садового.

"На час президентської кампанії я робив усе, щоб від проукраїнських антикорупційних сил був єдиний кандидат і ми виглядали як єдина команда. Зокрема тому відмовився балотуватися сам. Результат ви знаєте. Що слід робити далі, я вважаю правильним спочатку обговорити з людьми, з якими ми зробили багато добрих справ і гідно пройшли великі випробування в цьому парламенті. А вже потім з медіа", - написав Соболєв.

Нагадаємо, Садовий брав участь у виборах президента України у 2019 році, але зняв свою кандидатуру на користь більш рейтингового кандидата Анатолія Гриценка.

Після цього він сказав, що більше не буде балотуватися в мери Львова, і повідомив про намір "Самопомочі" взяти участь у виборах до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram