ГоловнаПолітика

Шевченківський суд переніс засідання щодо продовження відсторонення Мангера від посади

Напередодні стало відомо, що підозрюваного Мангера госпіталізовано.

Шевченківський суд переніс засідання щодо продовження відсторонення Мангера від посади
Фото: LB.ua

Шевченківський районний суд Києва відклав розгляд клопотання про продовження терміну усунення з посади голови Херсонської ОДА Владислава Мангера. Засідання перенесено на невизначений термін, повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря судового засідання.

Засідання мало розпочатися об 11:45, однак адвокати подали клопотання про відкладення засідання через хворобу Мангера і його перебування в реанімації. Прокурор заявив, що не запитав у сторони звинувачення оригінал довідки про хворобу Мангера, однак до матеріалів справи копію довідки долучили.

На питання про те, чи справжня довідка, прокурор відповів: "Я не знаю". Сторона звинувачення впевнена, що Мангер у лікарні, оскільки на ньому є електронний засіб контролю.

"Там ще суддю змінили. Бачу в діях адвокатів ознаки затягування", - зазначив прокурор.

Спочатку на розгляд справи було призначено суддю Дмитра Мальцева, однак як вдалося дізнатися, він з понеділка до 12 квітня у відрядженні. За словами прокурора, на сьогоднішнє засідання авторозподілом  визначило суддю Наталю Притулу.

Напередодні засідання не відбулося з тієї самої причини: адвокати Мангера заявили, що він у реанімації в Херсоні, у тяжкому стані.

Нагадаємо, 6 квітня термін відсторонення Мангера з посади минув, і він фактично вже може виконувати обов'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram