ГоловнаПолітика

Заступник голови Херсонської ОДА подав у відставку

Рищук вирішив піти слідом за Гордєєвим.

Заступник голови Херсонської ОДА подав у відставку
Евгений Рыщук

Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук, якого пов'язують зі справою про вбивство активістки Катерини Гандзюк, написав заяву про відставку.

Про це Рищук повідомив у фейсбуці.

За словами заступника голови Херсонської ОДА, він вирішив піти з посади слідом за головою адміністрації Андрієм Гордєєвим.

"Як усім відомо, в п'ятницю голова ОДА Гордєєв А. написав заяву на звільнення. Мій крок такий самий. Я прийшов у ОДА на запрошення Андрія Гордєєва і йду разом із ним", - заявив Рищук.

Рищук заявив, що продовжить працювати депутатом обласної ради. Він назвав акцію з вимогою знайти і покарати вбивць херсонської активістки Катерини Гандзюк "Хто замовив Катю Гандзюк" "проплаченим брендом" і висловив упевненість, що "рано чи пізно" "справжнього замовника" буде знайдено.

Нагадаємо, 28 січня Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

У відповідь на звинувачення Гордєєв пообіцяв допомогу в розслідуванні.

У лютому генпрокурор Юрій Луценко заявив, що голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв не фігурує в кримінальному провадженні про вбивство Катерини Гандзюк.

Толі ж Рищука відсторонили від виконання службових обов'язків за власною заявою.

Також добровільно він погодився пройти перевірку на поліграфі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram