ГоловнаПолітика

Єдиний законопроект про незаконне збагачення представлять через 2-3 тижні

Напрацьовано вже 70% пропозицій до проекту.

Єдиний законопроект про незаконне збагачення представлять через 2-3 тижні
Фото: www.segodnya.ua

Робоча група, створена на базі комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, завершить підготовку законопроекту про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення протягом 2-3 тижнів. Повідомив голова цього комітету Андрій Кожем'якін (фракція "Батьківщина"), поінформували в "Інтерфакс-Україна".

"Група працює. Ми вже напрацювали 70% пропозицій до проекту про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Ми будемо доповідати про це через 2-3 тижні, вже будемо мати результат", - сказав він на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради України в понеділок у Києві.

Нагадаємо, 26 лютого 2019 року Конституційний Суд визнав неконституційним притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення через некоректне формулювання.

28 лютого у Верховній Раді зареєстрували президентський законопроект (№10110) про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України про відповідальність за незаконне збагачення.

Після цього у Верховну Раду внесли понад десять законопроектів з іншим формулюванням.

У березні 2019 року США і ЄС попросили відкласти всі законопроекти про незаконне збагачення, оскільки вважають, що вони недосконалі.

20 березня 2019 року в Раді вирішили розробити єдиний законопроект про незаконне збагачення. Комітет проголосував за створення єдиної робочої групи, щоб напрацювати прийнятне для Верховної Ради формулювання про незаконне збагачення. Представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко вважає, що якщо будуть подані всі 13 альтернативних законопроектів, це може посприяти розмиву голосів за законопроект. До роботи цієї групи залучили авторів попередніх законопроектів, а також українських і міжнародних експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram