ГоловнаПолітика

Адвокат спростував інформацію про переведення Сущенка в карцер

"У це безпечне місце його помістили заради нього самого".

Незаконно засудженого в Росії журналіста Романа Сущенка не переводили до іншої камери.

Про це повідомив його захисник Марк Фейгін, передає 5 канал.

Адвокат зазначив, що Сущенко перебуває в тій самій камері, що і 20 грудня, коли Фейгін зустрічався з підзахисним.

У суботу вранці омбудсмен Людмила Денісова з посиланням на дружину політв'язня повідомила, що Романа Сущенка перевели в карцер - одиночну камеру, де ув'язнені відбувають покарання за проступки. Нібито російські тюремники знущаються над українцем. Уповноважений Верховної Ради з прав людини повідомила, що вже звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою з'ясувати підстави переведення Сущенка.

Втім, як зауважив Фейгін, ця ситуація не зовсім відповідає дійсності.

"Це не карцер, це приміщення камерного типу, називається ПКТ, у якому він був і є зараз. Нічого не змінилося. Карцером це називають на тюремному жаргоні. Справедливо Денісова каже про підйом о 5:00 замість 6:30. Оскільки це приміщення камерного типу, його помістили туди не за порушення, а в це безпечне місце його помістили заради нього самого. Зараз не все так драматично, хоча умови, у яких він перебуває, потребують утручання. Роман повинен мати певні можливості для заняття своїми особистими справами - він малює і под. Те, що він перебуває в безпечному місці 90 днів, найпевніше триватиме впродовж його там перебування. Але загалом це скоріше добре, ніж погано", - сказав Фейгін.

Нагадаємо, Сущенка заарештували в Москві в жовтні 2016 року за підозрою в шпигунстві. 4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram