ГоловнаПолітика

Полторак назвав нові зарплати військових, що нараховуватимуться з 1 січня

Міністр оборони підписав наказ про підвищення грошового забезпечення ЗСУ.

Полторак назвав нові зарплати військових, що нараховуватимуться з 1 січня
Степан Полторак
Фото: Пресс-служба Минобороны

Зарплати українських військових зростуть з 1 січня. Про це сьогодні повідомив міністр оборони України Степан Полторак у ході робочого візиту в Харківську область.

"Учора підписав наказ, згідно з яким з 1 січня 2019 року підвищується грошове забезпечення військовослужбовців ЗС України. Це істотно покращує соціальні стандарти життя українських військових", - повідомив міністр.

Полторак уточнив, що зарплата командира бригади зросте до 26 тис. гривень (зараз - 17-18 тис.), командир батальйону отримуватиме 19-23 тис. гривень (зараз 14 тис.), командир роти - 16 тис. гривень (зараз 12 тис.)

"Військовослужбовці військової служби за контрактом отримуватимуть понад 10 тис. гривень, а мінімальне грошове забезпечення військовослужбовців, що виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил, становитиме понад 20 тис. гривень", - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги на суму 50 тис. гривень кожному з військовослужбовців ВМС України, взятих у полон російськими військовими в Чорному морі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram