ГоловнаПолітика

МінВОТ: "стіна" на кордоні з Кримом порушує права громадян на свободу міграції

Обладнання, встановлене поблизу адмінкордону, може використовуватися для розвідувальної діяльності.

МінВОТ: "стіна" на кордоні з Кримом порушує права громадян на свободу міграції
Протяженность сооружений более 60 км в длину и 2 метра в высоту
Фото: twitter.com/rianru

Пропагандистський крок РФ щодо будівництва "стіни" на адмінкордоні з окупованим Кримом порушує права громадян на свободу міграції в межах своєї держави. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, повідомляє прес-служба відомства.

"Україна розцінює такі дії з боку Російської Федерації як символічний акт бордерізації, щоб демонстративно показати межі так званої "межі" - це пропагандистський трюк Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

"Крім цього в України є всі підстави стверджувати, що частково обладнання, встановлене поблизу адміністративного кордону, може використовуватися для розвідувальної діяльності", - зазначив Черниш.

При цьому він додав, що якість роботи таких технічних засобів дуже низька.

"Для нас це також є додатковим порушенням не тільки кордонів, а й прав громадян на свободу міграції в межах своєї держави. Це в черговий раз підтверджує порушення Росією універсальних цінностей, закріплених в Міжнародному пакті про громадянські і політичні права, де передбачено вільний рух громадян в межах своєї держави. Це тільки додаткові підстави для притягнення до відповідальності осіб, винних у порушеннях прав громадян", - сказав міністр.

Нагадаємо, 28 грудня окупаційна влада Криму повідомила, що закінчила будівництво споруд протяжністю понад 60 км в довжину і 2 метри у висоту з вбудованими датчиками на адмінкордоні з Україною.

В українському МЗС заявили, що "спорудження державою-окупантом мостів або огорож нічого не змінить в статусі українського Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram