ГоловнаПолітика

Сущенка помістили в карцер, де над ним знущаються працівники колонії, - Денісова

Денісова звернулася до російського омбудсмена за поясненнями.

Сущенка помістили в карцер, де над ним знущаються працівники колонії, - Денісова
Фото: марк фейгин

Незаконно засудженого в Росії журналіста Романа Сущенка помістили в карцер, де працівники колонії над ним знущаються. Про це в Facebook повідомила Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова.

"Маю невтішну інформацію про Романа Сущенка, який вже третій Новий рік проведе в російській колонії. Його дружина повідомила, що Романа помістили в карцер і відверто знущаються над ним. Співробітники колонії змушують Романа прокидатися раніше за всіх ув'язнених - о 5 ранку і вилучають постільні речі. І це нелюдське поводження з нашим Романом відбувається напередодні новорічних свят", - написала вона.

У зв'язку з цим Денісова звернулася до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою негайно з'ясувати підстави поміщення Романа в карцер і здійснити необхідні дії щодо відновлення порушених прав українця.

Нагадаємо, Сущенка заарештували в Москві в жовтні 2016 року за підозрою в шпигунстві. 4 червня 2018 року Московський міський суд засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram