ГоловнаПолітика

Заступник міністра закордонних справ Польщі стане новим послом в Україні

Каденція Яна Пєкла закінчиться 31 січня 2019 року.

Заступник міністра закордонних справ Польщі стане новим послом в Україні
Бартош Цихоцкий
Фото: EPA\UPG

Новим послом Польщі в Україні стане заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, пише Wpolityce.

"Пропозиція полягає в тому, щоб Ціхоцький, який є заступником міністра закордонних справ, обійняв цю посаду, тому це фактично посилення цього політичного представництва, а також, безумовно, зміцнення відносин з Міністерством закордонних справ", - пояснив Дуда.

Він зазначив, що наближаються президентські вибори в Україні, а це означає "дуже гарячий" час.

19 грудня стало відомо про відкликання посла Польщі в Україні Яна Пєкла - каденція посла добігає кінця 31 січня 2019.

"Існували різні причини, будь ласка, пам'ятайте, що це була заява, подана мені міністром закордонних справ, тому моє рішення в цьому питанні було відповіддю на певний запит, поданий міністром закордонних справ", - сказав президент.

Ціхоцький є істориком за освітою. Він працював як аналітик у Центрі східних досліджень, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках був співробітником посольства Польщі в Москві, після чого повернувся у Варшаву на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику.

Нагадаємо, з початку серпня 2016 року послом в Україні був публіцист, директор Фонду польсько-української співпраці Ян Пєкло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram