ГоловнаПолітика

СБУ в 2018 році повідомила про підозру в держзраді 46 особам

10 кримінальних справ порушено за статтею "шпигунство".

СБУ в 2018 році повідомила про підозру в держзраді 46 особам

З початку 2018 року Служба безпеки України розпочала 165 проваджень за статтею "державна зрада" щодо 46 осіб, а також 10 кримінальних проваджень за статтею "шпигунство", за якими чотирьом особам повідомили про підозру.

Про це відомство повідомило у відповідь на запит Радіо Свобода.

Всього з початку 2014-го по грудень 2018 року СБУ розслідувала 443 кримінальні провадження про державну зраду щодо 218 осіб і 35 таких проваджень щодо 13 осіб за статтею про шпигунство, заявили у відомстві.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ підтвердила російське громадянство дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка

Нагадаємо, 16 жовтня СБУ почала розслідування щодо першого заступника Голови Служби зовнішньої розвідки Семочка у справі про держзраду. Підставами для порушення справи стала заява голови правління громадської організації "ТОМ 14" від 4 жовтня про те, що журналіст встановив факти, які можуть свідчити про зв'язок Семочка з іноземною державою-агресором - Російською Федерацією, яка може фінансувати вказану посадову особу з метою отримання інформації від неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram