ГоловнаПолітика

Після завершення воєнного стану обмеження на в'їзд для громадян РФ залишиться, - Турчинов

На сьогодні рішення про заборону в'їзду для російських чоловіків від 16 до 60 років чітко виконується.

Після завершення воєнного стану обмеження на в'їзд для громадян РФ залишиться, - Турчинов
Александр Турчинов
Фото: Макс Левин

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключає, що після завершення воєнного стану обмеження на в'їзд в Україну для громадян Російської Федерації залишиться.

Про це він розповів в інтерв'ю Бі-бі-сі.

"Ми будемо підбивати підсумки воєнного стану, і я не виключаю, що деякі речі, які діяли ефективно, можуть бути продовжені вже у звичайних умовах", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що сьогодні рішення про заборону в'їзду в Україну для російських чоловіків від 16 до 60 років чітко виконується.

"І безумовно, це значно полегшує роботу і нашої контррозвідки, і правоохоронних органів, тому що ми таким чином блокуємо потрапляння з Росії агентури і диверсійних груп", - сказав Турчинов.

"Те, як агресивно поводиться Росія, не виконуючи вимогу не тільки України, а й усього цивілізованого світу про звільнення наших військовополонених, повернення захоплених плавзасобів - все це дає нам підстави продовжити окремі заходи, в тому числі і обмеження в'їзду. Але, безумовно, це рішення будуть приймати РНБО і президент", - додав він.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники атакували українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря і захопили 24 українських моряків. Після цього Україна ввела воєнний стан у 10 прикордонних з РФ областях з 26 листопада по 25 грудня 2018 року.

Держприкордонслужба на час воєнного стану обмежила в'їзд у країну чоловікам - громадянам РФ у віці від 16 до 60 років.

Голова МВС Арсен Аваков заявив що в разі наземної агресії Росії воєнний стан буде продовжено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram