ГоловнаПолітика

Порошенко попросив Меркель ввести нові санкції проти Росії

Президент сподівається на жорстку відповідь Європи на російську агресію.

Порошенко попросив Меркель ввести нові санкції проти Росії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у четвер, 13 грудня, зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Прес-служба голови держави повідомила, що переговори були присвячені ситуації в Керченській протоці.

Порошенко подякував Меркель за зусилля Німеччини, спрямовані на припинення блокади Росією акваторії Азовського моря і Керченської протоки та звільнення українських моряків.

У той самий час він закликав країни ЄС належно відреагувати на акт російської агресії біля протоки і на цілеспрямоване перешкоджання свободі судноплавства. Порошенко вважає, що такою відповіддю стане введення так званого "Азовського пакету санкцій".

Нагадаємо, 10 грудня Меркель закликала Володимира Путіна звільнити українських моряків, захоплених у полон біля Керченської протоки.

25 листопада російські військові захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу" в нейтральних водах Чорного моря. Екіпажі кораблів - 24 людей - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував усіх на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони перебувають і зараз. Після агресії в Керченській протоці в 10 областях України, прикордонних з РФ і невизнаним Придністров'ям, було введено воєнний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram