ГоловнаПолітика

Українська розвідка виходить з Угоди про співробітництво розвідслужб СНД

СЗР продовжить роботу зі своїми партнерами з Євроатлантичного розвідтовариства.

Українська розвідка виходить з Угоди про співробітництво розвідслужб СНД
Служба внешней разведки Украины
Фото: Олександр Скрипник

Служба зовнішньої розвідки України (СЗРУ) почала процедуру виходу з Угоди про принципи та основні напрямки співпраці органів безпеки і розвідувальних служб країн-учасниць СНД, яка була укладена в 1992 році.

Про це повідомляється на сайті СЗРУ.

Участь української розвідки в цьому договорі поряд з російськими спецслужбами є абсурдною, враховуючи збройну агресію Російської Федерації проти України, яка триває вже п'ятий рік. Українській розвідці достовірно відомо, що російські спецслужби ще в 2014 році направили потужний ресурс для недопущення виходу України з орбіти впливу Кремля.Все ясніше стає те, що відповідна масштабна операція здійснювалася спецслужбами РФ в Україні задовго до відкритого збройного нападу на нашу країну в 2014 році", - йдеться в повідомленні.

У Службі зовнішньої розвідки також відзначають, що російські спецслужби поширили свою розвідувально-підривну діяльність і на країни-члени НАТО, про що свідчать гучні шпигунські скандали.

"СЗРУ разом зі своїми партнерами з Євроатлантичного розвідувального співтовариства продовжить активну роботу, спрямовану на виявлення і нейтралізацію деструктивної діяльності російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, закон про припинення дії договору про дружбу з Росією був офіційно опублікований у парламентській газеті і набуде чинності 12 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram