ГоловнаПолітика

Кабмін вирішив створити нову держслужбу при Мінсоцполітики

Держсоцслужба займатиметься реалізацією політики, яку формує міністерство.

Кабмін вирішив створити нову держслужбу при Мінсоцполітики
Фото: sockraina.com

Кабінет Міністрів на засіданні 12 грудня вирішив створити Державну соціальну службу.

Держсоцслужба створюється як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабміном через міністра соціальної політики. Вона реалізовуватиме державну політику в сфері соцзахисту населення та захисту прав дітей, а також здійснюватиме держконтроль під час надання соціальної підтримки.

Мінсоцполітики має у двомісячний термін внести Кабміну проект положення про Держсоцслужбу.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що створення Держсоцслужби дозволить розмежувати функції з формування держполітики в сфері соцзахисту населення, які залишаються за Мінсоцполітики, і її реалізації, які покладаються на новостворену службу.

У записці також зазначено, що, згідно з угодою між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Мінсоцполітики має встановити ефективний контроль за використанням коштів держбюджету під час надання соцпідтримки. У разі створення при Мінсоцполітики системи соціального інспектування до держбюджету буде перераховано 20 млн доларів.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2018 року Кабмін створив Міністерство у справах ветеранів замість Держслужби у справах ветеранів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram