ГоловнаПолітика

Блогеру Барабошку і політтехнологу Петрову загрожує до 7 років

Їх звинувачують у купівлі та поширенні персональної інформації.

Блогеру Олександру Барабошку ("Крус") і політтехнологу Володимирові Петрову ("Люмпен") загрожує до 7 років в'язниці за придбання і поширення персональної інформації про громадян.

Про це заявив прокурор Андрій Філюк.

За його словами, слідство встановило факт придбання, зберігання і поширення підозрюваними персональної інформації громадян. Йдеться про перехоплення трафіку листування в месенджерах. За один файл підозрювані платили 300-500 доларів.

Пошук того, хто продавав інформацію блогерам, триває.

Прокурор зазначив, що Барабошко і Петров організували не лише секс-скандал з поліцейським Олександром Варченком, а й інші.

Прокуратура попросила суд розглядати цю справу в закритому режимі.

Для Барабошка попросили запобіжний захід у вигляді арешту із заставою 6,5 млн гривень, для Петрова - арешт із заставою 48 млн гривень.

Нагадаємо, 7 листопада у фейсбуці київської студентки Наталії Бурейко з'явився пост про те, як вона познайомилася в "Тіндері" з чоловіком, який назвався Олександром Варченком. Після того як вона відкинула пропозиції зайнятися сексом, їй нібито почали надходити погрози. Крім того, студентка отримала коробку з курячими лапками як підтвердження реальності погроз.

Наступного дня пост витерли.

Сам Варченко заявив, що це "жахлива інформаційна атака", спрямована проти його дружини Ольги Варченко, яка займає посаду першої заступниці голови Державного бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram