ГоловнаПолітика

Ірина Фриз очолила Міністерство у справах ветеранів

Призначення підтримали 270 народних депутатів.

Фото: Макс Требухов

Верховна Рада призначила депутата парламенту від фракції "Блок Петра Порошенка" Ірину Фриз міністром у справах ветеранів. За призначення Фриз проголосували 270 депутатів за мінімально необхідних 226.

Наступним голосуванням парламент достроково припинив повноваження Фриз як народного депутата України.

Фриз - голова української делегації у Парламентській асамблеї НАТО, член комітету Ради з питань національної безпеки і оборони.

Фото: Макс Требухов

Вона народилася 25 вересня 1974 року в Євпаторії, отримала освіту в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури та у Національній академії державного управління при Президентові.

Працювала мистецтвознавцем сучасного християнського мистецтва Кримського Республіканського Фонду "Мистецтво в ім'я Христа", експертом зв'язків з громадськістю Української асоціації імпортерів і експортерів, заступником директора підприємства "Інформаційний сервіс".

З 2003 року Фриз була помічником депутата Ради Петра Порошенка, пізніше - його помічником у статусі секретаря Ради національної безпеки і оборони і керівником прес-служби.

Фото: Макс Требухов

З червня 2014 року керувала управлінням громадських комунікацій та інформації Адміністрації Президента, з серпня 2014-го - департаментом інформаційної політики Адміністрації.

Фриз пройшла до парламенту 8-го скликання за списком БПП.

Кандидатуру Фриз на посаду міністра у БПП запропонували ще в червні. Відомство наразі не працює, фінансування Міністерства у справах ветеранів не передбачено в бюджеті на 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram