ГоловнаПолітика

Путін приїхав в анексований Крим на "неформальний діалог" з представниками Держради РФ

Президент РФ проведе низку зустрічей у готелі під Ялтою, який потрапив під американські санкції.

Фото: кремлин.ру

Президент Росії Володимир Путін прибув в анексований Крим і затримається, щоб провести низку робочих зустрічей, а також узяти участь у засіданні президії Держради.

Про це повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова.

"Президент, напевно, затримається тут, проведе цілу серію зустрічей і з членами уряду, і з віце-прем'єрами, і з керівництвом адміністрації Кремля", - цитує Пєскова російське інформагентство ТАСС.

Він додав, що після подібних засідань "усі збираються разом, і президент з ними (членами уряду, - ред.) традиційно зустрічається".

За словами Пєскова, Путін збере засідання президії в курортному комплексі "Мрія" (Mriya Resort & SPA), що розташований приблизно за 20 км від Ялти. Цей готель потрапив до списку санкцій США через зв'язки з російським "Сбербанком", включеним до списку секторальних санкцій 12 вересня 2014 року.

Нагадаємо, востаннє про приїзд Путіна в анексований Крим повідомляли 4 серпня, тоді він відвідав фестиваль "Опера в Севастополі". Тоді МЗС України направило РФ ноту протесту.

29 липня окупований Севастополь відвідав прем'єр РФ Дмитро Медведєв. Місцеві ЗМІ повідомляли, що участь Медведєва в офіційних заходах - лише формальний привід для візиту. Справжня мета його приїзду - обговорення провалу туристичного сезону, плачевний стан інфраструктури, а також "зникнення" двох мільярдів рублів, виділених на будівництво очисних споруд.

МЗС України також висловило протест у зв'язку з неузгодженим з Україною перебуванням Медведєва в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram