ГоловнаПолітика

Судові експерти не змогли перевірити почерк Саакашвілі на заяві про громадянство

Верховний суд зобов'язав КНДІСЕ завершити експертизу, суд відкладено до отримання її результатів.

Судові експерти не змогли перевірити почерк Саакашвілі на заяві про громадянство

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду заявляє, що експерти не можуть провести почеркознавчу експертизу у справі про припинення українського громадянства колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це на засіданні в п'ятницю сказала головуюча у колегії суддя Раїса Ханова.

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз направили до суду лист з проханням дати пояснення і роз'яснення, а також додаткові матеріали через неможливість завершити почеркознавчу експертизу. На документах, переданих на дослідження, попередньо встановлено, що зразки почерку Саакашвілі різняться.

Адвокати екс-президента Грузії назвали цю ситуацію абсурдом і затягуванням процесу, тому що українські експерти відмовилися залучити до експертизи іноземних фахівців.

Адвокати Саакашвілі зажадали від Верховного Суду припинити експертизу, відновити справу, а експертів - оштрафувати за незаконні дії.

Верховний Суд відмовив захисту у цьому клопотанні, а також і у клопотанні експертів, які просили дати їм додаткові матеріали на дослідження. КНДІСЕ суд зобов'язав продовжити експертизу, розпочату 5 місяців тому.

Розгляд справи зупинено до отримання результатів експертизи.

Нагадаємо, 22 червня Касаційний адміністративний суд Верховного Суду призначив експертизу почерку Саакашвілі на заяві про вступ в українське громадянство і дозволив залучити до цього процесу іноземного експерта.

26 липня 2017 року Президент Петро Порошенко своїм указом припинив українське громадянство Саакашвілі. Підставою стало те, що Саакашвілі нібито не вказав у своїй заяві про вступ в українське громадянство факт наявності кримінального переслідування в Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram