ГоловнаПолітика

Порошенко: від візитів Путіна Крим російським не стане

"Нехай нас почують у Росії. Крим - це Україна. Був і завжди буде".

Порошенко: від візитів Путіна Крим російським не стане
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що від візитів Володимира Путіна Крим російським не стане.

Так він прокоментував сьогоднішню поїздку Путіна в Ялту на розширене засідання президії Державної ради РФ.

"Ми розглядаємо ці візити російського президента як грубе порушення міжнародного права. Хочу окремо наголосити, що від цих візитів - і нехай нас почують в Росії - Крим російським не стане. Крим - це Україна. Був і завжди буде", - сказав Порошенко в п'ятницю, відповідаючи на питання журналістів під час спільного брифінгу з президентом Словаччини Андрієм Кіскою.

Порошенко додав, що через ігнорування російським керівництвом міжнародного права Захід ввів санкції проти РФ, які будуть збережені доти, поки ситуація не зміниться. Він сказав також, що через проведення так званих "виборів" на окупованій території Донбасу Україна також введе санкції.

Президент повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на візит Путіна до Криму.

Путін зібрав засідання президії Держради РФ у курортному комплексі "Мрія" (Mriya Resort & SPA) приблизно за 20 км від Ялти. Цей готель потрапив до списку санкцій США через зв'язки з російським Сбербанком, включеним до списку секторальних санкцій 12 вересня 2014 року.

Нагадаємо, попереднього разу про приїзд Путіна в анексований Крим повідомляли 4 серпня, тоді він відвідав фестиваль "Опера в Севастополі". Тоді МЗС України направило РФ ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram