ГоловнаПолітика

Суд у "земельній справі" Добкіна перенесли через неявку адвокатів

Засідання перенесли на 6 грудня.

Суд у "земельній справі" Добкіна перенесли через неявку адвокатів
Фото: Сергей Нужненко

Дзержинський райсуд Харкова переніс засідання у справі про розкрадання землі, серед фігурантів якої  народний депутат від "Опоблоку" Михайло Добкін. Засідання перенесли через неявку адвокатів.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"На суд з'явилися п'ятеро фігурантів справи, в тому числі Михайло Добкін. Адвокати не з'явилися", - повідомили у суді.

Засідання перенесли на 6 грудня на 12.00.

У справі про розкрадання землі у Харкові проходять екс-мер, нині народний депутат Михайло Добкін, головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник мера Харкова Тетяна Овіннікова, екс-заступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін і керівники низки обслуговуючих кооперативів.

Нагадаємо, у жовтні Генпрокуратура передала до суду кримінальне провадження щодо Добкіна й екс-чиновників Харківщини про розкрадання 75 га землі вартістю понад 240 млн грн. Дії Добкіна спочатку кваліфікували за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (у редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також за ч.5 ст.27 ч .4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

13 липня 2017 року Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність, а також дала згоду на його затримання і арешт. Печерський райсуд Києва заарештував його на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 50 млн гривень, яку за нього внесли Вадим Новинський і Борис Колесніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram