ГоловнаПолітика

НАБУ опублікувало "антирейтинг" корупційних справ, у яких немає судових рішень

З 166 розслідувань щодо 48 справ не було навіть підготовчих засідань суду.

НАБУ опублікувало "антирейтинг" корупційних справ, у яких немає судових рішень
Фото: Анна Стешенко

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що з 166 кримінальних проваджень, за якими станом на кінець жовтня 2018 завершено досудове розслідування, у 48 справах навіть не відбулося підготовчого судового засідання. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Антирейтинг очолює так звана справа "тернопільських прокурорів": у травні 2016 року силовики затримали трьох працівників органів прокуратури Тернопільської області за підозрою в отриманні хабара у більш ніж 300 тис. грн.

"Суд вкотре ухвалив повернути обвинувальний акт. Провадження не розглядають уже майже два роки після передачі до суду - з 11 листопада 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Інша справа - за обвинуваченням посадових осіб у завданні збитку ВАТ «Державна продовольчо-зернова компанія» - «подорожує» по різних судових інстанціях вже близько 22 місяців.

Тільки у 35 провадженнях від НАБУ і САП прийняті судові рішення. Згідно з даними відомства, більшість з них затверджують угоди про визнання винуватості або звільнення від кримінальної відповідальності стосовно другорядних учасників корупційних злочинів

Нагадаємо, минулого тижня НАБУ і САП отримали доступ до банківських та інших фінансових документів у справі про можливе незаконне збагачення генпрокурора Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram