ГоловнаПолітика

СБУ про "вибори" ДНР-ЛНР: псевдореспубліки продовжують дивувати своєю математикою

У голосуванні нібито взяли участь 1,6 млн осіб з явкою понад 80%.

СБУ про "вибори" ДНР-ЛНР: псевдореспубліки продовжують дивувати своєю математикою
Центр Луганська, 09 листопада 2018.
Фото: EPA/UPG

У Службі безпеки України наголошують, що дані, озвучені щодо результатів проведення фейкових "виборів" ватажків "ДНР" і "ЛНР", організованих на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, суперечать здоровому глузду.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

"Народні псевдореспубліки" продовжують дивувати своєю математикою, яка суперечить здоровому глузду. За словами глави СБУ Василя Грицака, після опублікування заздалегідь визначених кураторами з Кремля результатів фейковий виборів так звані виборчкоми продовжили грати з "цифрами", - йдеться у повідомленні.

Так, сьогодні о 8 годині ранку у "ДНР" відзвітували про обробку понад 97% бюлетенів. У виборах нібито взяли участь 1,6 млн осіб з явкою у понад 80%.

"Усього у "ДНР", за даними терористів, працювало 408 виборчих дільниць. Тобто за 12 годин роботи на кожну з них в середньому припадає майже 4 тис. виборців. Знову нескладна арифметика - за годину, якщо вірити "виборчкомам", голосувало 326 жителів тимчасово окупованих територій, тобто за 18 (!) секунд виборець встигав віддати свій голос. Не дивно, що завдяки такому «блискавичному волевиявленню» окупанти не менш блискавично намалювали необхідні цифри своїм маріонеткам: Пушиліну - 60,9% голосів, Пасічнику - 68,4%", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" у "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попередженням міжнародного співтовариства.

На території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", так зване "дострокове голосування" почалося вже 9 листопада. Цього ж дня Служба безпеки оприлюднила заготовлені результати "виборів" - за даними спецслужби, заздалегідь уже "намалювали" для перемоги Дениса Пушиліна у так званій "ДНР" 55%, Леоніда Пасічника у "ЛНР" - 63%. Явку повинні були показати - 70% "виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram