ГоловнаПолітика

Прокуратура засекретила рішення судів у справі про вибухи на арсеналі в Ічні

У військовій прокуратурі пояснюють це заходами безпеки.

Прокуратура засекретила рішення судів у справі про вибухи на арсеналі в Ічні
Фото: EPA/UPG

Прокуратура вирішила засекретити всі рішення судів у справі про вибухи на арсеналі Міноборони в Ічні Чернігівської області.

Про це йдеться у відповіді Військової прокуратури на відповідний запит.

"Прокурором у кримінальному провадженні ... винесено постанову про застосування заходів безпеки в рамках вказаного кримінального провадження у вигляді неоприлюднення текстів судових рішень (ухвал)", - ідеться в повідомленні.

Таким чином, закрито загальний доступ до всіх раніше опублікованих рішень судів у справі про вибухи на арсеналі в Ічні.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба (біля Ічні) сталися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі ЗСУ запідозрили диверсію і повідомили, що склад було підірвано в чотирьох різних місцях.

Площа арсеналу - 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Рятувальники евакуювали із зони можливого ураження понад 12 тис. місцевих жителів. Загиблих і травмованих не було. Гасіння пожежі на арсеналі тривало два тижні.

Служба безпеки розглядає три версії події. Основна з них - диверсія з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал або підрив для приховування нестачі боєприпасів.

16 жовтня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що у кримінальних справах про вибухи на складах поки що немає жодного обвинуваченого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram