ГоловнаСуспільствоПодії

На артскладах під Ічнею детонації боєприпасів не спостерігається, - ДСНС

Триває очищення прилеглої до арсеналу території.

На артскладах під Ічнею детонації боєприпасів не спостерігається, - ДСНС
Фото: ГСЧС

На ранок понеділка на території 6-го арсеналу Міністерства оборони в смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області детонація боєприпасів не спостерігається.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Загиблих і травмованих не зафіксовано.

"Триває очищення прилеглої до арсеналу території. В районі надзвичайної ситуації залучені сили і засоби загальною чисельністю 545 осіб і 124 од. техніки, у тому числі від ДСНС - 248 осіб і 72 од. техніки", - наголошено в повідомленні.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що всі 39 населених пунктів навколо арсеналу очистили від боєприпасів.

Уночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба сталися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі ЗСУ підозрюють диверсію і повідомили, що склад було підірвано в чотирьох різних місцях.

Площа арсеналу Міноборони становить 682 га, в тому числі 402 га - технічна територія, на якій розташовані 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.

Служба безпеки розглядає три версії пожежі. Основна з них - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал або підрив для приховування нестачі боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram