ГоловнаСуспільствоПодії

У Запорізькій області знайшли плантацію конопель з розтяжками й охоронцями

У головного підозрюваного вилучили АКС і пістолет. 

У селі Ожерельне Пологівського району Запорізької області поліцейські виявили плантацію конопель.

Прес-служба поліції повідомила, що неодноразово судимий мешканець району 1976 року народження неподалік свого будинку вирубав очерет і посіяв нарковмісні рослини на площі близько 1500 кв. м. Він ретельно доглядав за рослинами, найнявши спеціально для цього працівників і охоронців. 

По периметру плантації поліцейські виявили 11 розтяжок із сигнальними піротехнічними предметами, які знешкодили вибухотехніки. У лісосмузі неподалік наркоплантації знайшли схрон з боєприпасами. Там було 930 патронів калібру 5,45 мм і бойова граната РГД-5 із запалом УРЗГМ-2. 

У ході обшуку в будинку головного підозрюваного поліцейські виявили автомат АКС-74 і магазин із 29 патронами калібру 5,45 мм, а в автомобілі його дружини ВАЗ-217130 - пістолет і 15 патронів до нього.

На момент спецоперації на наркоплантації працювали й охороняли її четверо раніше судимих чоловіків 1971, 1976, 1982, 1985 років народження та жінка 1980 року народження. Усі вони були затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Порушено кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram