ГоловнаПолітика

Порошенко нагадав про необхідність розміщення миротворців ООН на Донбасі

"Зробити ООН корисною для всіх людей планети - це наша спільна мета".

Порошенко нагадав про необхідність розміщення миротворців ООН на Донбасі
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко переконаний, що розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі допоможе відновити мир на українській землі.

Про це він написав у Фейсбуці.

Президент зазначив, що 73 роки тому Україна була серед країн-засновниць ООН, які підписали Статут організації в Сан-Франциско.

"Незважаючи на всі виклики і проблеми, ми щиро підтримуємо діяльність ООН і віримо в її майбутнє. Зробити ООН корисною для всіх людей планети - це наша спільна мета. Для України це могло б бути розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН з потужним мандатом і широким колом відповідальності з метою допомогти відновити мир на українській землі", - написав Порошенко.

Нагадаємо, формат миротворчої місії є спірним питанням для України і Росії, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль всю окуповану територію Донбасу включно з держкордоном. Росія пропонує лише "охоронну місію" для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення. Фінансувати місію готові США і Франція.

У вересні Порошенко заявив про відсутність прогресу в питанні введення миротворчої місії на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram