ГоловнаПолітика

Глава УГКЦ назвав історичним рішення Вселенського патріархату про автокефалію для України

"Цей жест вводить у сопричастя з Христовою Церквою майже 20 мільйонів українців".

Глава УГКЦ назвав історичним рішення Вселенського патріархату про автокефалію для України
Фото: EPA/UPG

Голова Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) назвав історичним рішення Вселенського патріархату про автокефалію для України.

"Останнім часом ми стали свідками таких історичних моментів у Церкві, яких не було сотні років", - заявив він в інтерв'ю ватиканському виданню Crux.

Першим таким моментом він назвав нещодавнє рішення Папи Римського відновити в спілкуванні єпископів Католицької церкви в Китаї, другим - визнання Вселенським патріархом канонічності двох українських православних церков. "Цей жест вводить у сопричастя з Христовою Церквою майже 20 мільйонів українців, які таким чином відчули турботу Церкви-матері", - подає слова Святослава прес-служба церкви.

"У рішенні Константинопольського Патріарха переважило благо простого православного українця. Як пастир відчуваю, що нарешті розв’язано вузол, вирішено питання про те, чи зможуть вірні цих «неканонічних» Церков мати вічне спасіння, чи ні. Тільки православні могли вирішити цю дилему. І Константинопольська Церква-мати, котра є і нашою матірньою Церквою, дала ствердну відповідь", - сказав глава УГКЦ.

Нагадаємо, що самі греко-католики не планують приєднуватися до помісної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram