ГоловнаПолітика

Російська влада визнала вибух у Керчі масовим убивством. Підозрюваний застрелився (оновлено)

Жертвами нападу на коледж стали 18 осіб.

Російська влада визнала вибух у Керченському політехнічному коледжі терактом.

"Сьогодні близько 12 години в місті Керч в будівлі політехнічного коледжу стався вибух. За попередніми даними, загинули 10 людей, близько 50 поранені", - цитує ТАСС представника Національного антитерористичного комітету.

За даними Слідчого комітету РФ, вибуховий пристрій, що спрацював у Керчі, був начинений металевими предметами. За інформацією цього відомства, загинули 13 осіб.

У той самий час у мережі з'явилися свідчення очевидців, які заявили, що вибух супроводжувався нальотом автоматників.

"Рівно через п'ять або 10 хвилин після мого від'їзду хтось увірвався. Підірвали все, повилітали всі шибки, підірвали хол. Бігали потім, кидали якісь вибухові пакети. Потім з автоматами бігали, ну я не знаю - з чим, по другому поверсі, відчиняли кабінети і вбивали всіх, кого могли знайти, хто попадався", - цитує "Медуза" директора коледжу Ольгу Гребеннікову.

Видання Mash опублікувало фотографії підозрюваного.

Фото: соцсети

"Він йшов по коридору, побачив чоловіка з автоматом і побіг від нього. Той вистрілив в іншого хлопця, а потім хотів і в мого друга, але патрони закінчилися. Друг зміг утекти, вийшов у двір позаду, і тоді в коледжі прогримів вибух. Дуже багато поранених, ми всіх евакуювали через вікно, люди в паніці", - цитує Mash іншого свідка, який розповів про свого товариша.

Оновлення 15:08. Слідчий комітет Росії повідомив про збільшення кількості загиблих до 13 осіб.

Російські ЗМІ повідомляють, що підозрюваний у скоєнні теракту - учень коледжу Владислав Росляков, 2000 року народження. За іншою інформацією, його знайшли застреленим на другому поверсі будівлі.

У Керчі у зв'язку із загибеллю підлітків оголошено триденний траур.

Оновлення 15:14. Голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов повідомив, що гаданий виконавець теракту застрелився.

"Це студент 4-го курсу цього ж навчального закладу. Тіло вбивці виявлено в бібліотеці на другому поверсі", - сказав Аксьонов в ефірі російського телебачення.

Він також заявив, що кількість загиблих сягнула 18 осіб. "Загиблих 18 осіб, поранених понад 40", - сказав він.

Оновлення 15:30. Після того, як було знайдено ймовірного вбивцю, версію про теракт відкинули. Слідчий комітет Росії перекваліфікував справу на статтю про вбивство, пише ТАСС.

Оновлення 18:10. У лікарні помер один із постраждалих під час вибуху, кількість загиблих так досягла 19 осіб. За даними російських ЗМІ, у вкрай важкому стані перебувають шестеро постраждалих.

Телеканал "Дождь" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляє, що на початку місяця стрілець отримав дозвіл на мисливську рушницю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram