ГоловнаПолітика

Україна в реформах робить крок уперед і два назад, - Сюзан Стюарт

Критично важливо досягти точки неповернення, вважає експерт.

Україна в реформах робить крок уперед і два назад, - Сюзан Стюарт
Сюзан Стюарт
Фото: Макс Левин

Реформи в Україні ще не дійшли до точки неповернення. Про це на X Національному Експертному Форумі в Одесі заявила головний науковий співробітник Німецького інституту міжнародних відносин і безпеки (Берлін) Сюзан Стюарт, передає кореспондент LB.ua.

«Для мене весь процес реформування в Україні - це боротьба «за» іншу Україну. Реформи можна оцінювати по-різному, на різних рівнях. Як ми почули сьогодні, в тому числі від посла Франції, фундаментальні реформи в Україні вже розпочато, вони реалізовуються, але процес реформування в той самий час хаотичний, він не систематичний», - заявила вона.

За її словами, така несистемність процесу реформування насправді неминуча через зіткнення різних інтересів в Україні.

«Але для нас важливим є питання неповернення. Реформи повинні бути об'єднані в єдине ціле... Однак я не бачу, що ви вже досягли точки неповернення, що розпочата системна програма... Тому Україна ще робить крок уперед і два назад... Хоча ми бачимо позитивні зміни. Україна все більше робить автономні кроки, що відрізняє її від того стану, який був до 2013 року. Важливо цей процес продовжувати», - сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram