ГоловнаПолітика

Тимошенко назвала проект бюджету-2019 вироком для країни

А депутатів, які за нього голосували - "спільниками політики геноциду".

Тимошенко назвала проект бюджету-2019 вироком для країни
Фото: Александр Прокопенко

Лідер "Батьківщини", народний депутат Юлія Тимошенко розкритикувала проект бюджету на 2019 рік, прийнятий сьогодні Верховною Радою у першому читанні, назвавши його "бюджетом руйнування економіки". Про це вона заявила в коментарі журналістам у парламенті.

За словами лідера «Батьківщини», передбачені кошторисом мінімальні зарплати і пенсії в доларовому обрахунку в 1,7 разу менше, ніж на початку 2014 року, фінансування охорони здоров'я урізали в 1,6 разу. До того ж на обслуговування і погашення державного боргу у 2019 році скеровують 419 млрд грн, що на 115 млрд більше, ніж цього.

Також, на думку Тимошенко, неприйнятно, що бюджет-2019 створено на старій податковій базі, зі ставками, які вдвічі вищі, ніж у розвинених країнах, що істотно гальмує розвиток економіки.

«Цей бюджет - по суті, вирок країні. Сподіваюся, що депутати не ризикнуть за нього голосувати», - заявила лідер «Батьківщини».

Голова партії зазначила, що в разі прийняття урядового проекту бюджету «продовжиться падіння економіки, еміграція людей в інші країни, руйнування середнього класу». І народні обранці, які це підтримають, стануть "спільниками політики геноциду українців".

Юлія Тимошенко переконана: завданням влади, яка дбає про людей, має бути підвищення мінімальних зарплат і пенсій, зниження мінімум удвічі тарифів на комунальні послуги і зменшення податкового тиску на бізнес: «Потрібно, щоб економіка розвивалася, а українські родини не витрачали свої доходи лише на газ і електроенергію».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram