ГоловнаПолітика

НАЗК зробила припис голові Держаудитслужби Гавриловій за результатами перевірки

Нацагентство вимагає усунути порушення, провести службове розслідування і вжити заходів.

НАЗК зробила припис голові Держаудитслужби Гавриловій за результатами перевірки
Фото: Владислав Мусиенко

Національне агентство з попередження корупції за результатами планової перевірки дотримання вимог Закону "Про запобігання корупції" зробило припис голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Зазначають, що під час перевірки було встановлено випадки порушення вимог ст. 56 і 58 закону під час організації проведення спеціальних перевірок - призначення особи на посаду, пов'язану з виконанням функцій держави, без проведення спецперевірки і призначення особи на посаду з підвищеним корупційним ризиком до проведення спецперевірки.

Також встановлено невиконання вимог ст.53 закону - незабезпечення Держаудитслужбою умов для повідомлення її працівників про порушення вимог закону іншою особою через офіційний сайт.

Крім того, відповідальні посадові особи служби, порушивши вимоги ст.49 закону, не повідомили НАЗК про сім випадків неподання або несвоєчасне подання декларацій суб'єктами декларування, які працюють (працювали) у відомстві.

Нацагентство вимагає усунути порушення вимог ст. 53 закону, провести службове розслідування і за їх результатами вжити заходів в установленому законом порядку.

Нагадаємо, 23 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Гавриловій про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн і декларуванні недостовірних даних. Їй закидають те, що в її декларації не відображені автомобіль і два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, з яким сімейні відносини фактично не припинені. Гаврилова вважає, що не мусила декларувати це майно.

15 січня Солом'янський райсуд Києва обрав їй запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 25 березня. У червні суд відклав розгляд обвинувального акта у справі голови Держаудитслужби на осінь у зв'язку з сезоном відпусток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram