ГоловнаПолітика

НАЗК почало використовувати програму для автоматичної перевірки е-декларацій

Верифікація декларацій буде проходити без втручання чиновників.

НАЗК почало використовувати програму для автоматичної перевірки е-декларацій
Фото: LB.ua

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) у вівторок прийняло в промислову експлуатацію модуль автоматичної перевірки електронних декларацій, розроблений Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

"Сьогодні дуже знакове і важливе рішення, яке дозволить нам перевіряти декларації більш ефективно", - сказав голова НАЗК Олександр Мангул на позачерговому засіданні агентства.

За його словами, модуль дозволить порівнювати інформацію в поданих деклараціях з інформацією з відкритих реєстрів і вибудовувати всі декларації за показником корупційного ризику.

Верифікація декларацій буде проходити без втручання співробітників НАЗК, від агентства лише необхідно прийняти правове рішення про початок такої перевірки. Автоматична верифікація декларацій, за словами Мангула, займе близько п'яти днів з дня її початку. Рішення про початок верифікації він буде виносити на розгляд НАЗК на найближчих засіданнях.

"Ті декларації, які виявляться на вершині цього рейтингу корупційних ризиків, будуть у "червоній" зоні. З цієї зони ми будемо фільтрувати декларації осіб, які займають відповідальне та особливе відповідальне становище, і цих осіб ми плануємо перевірити", - роз'яснив він.

Мангул додав, що на цей момент у реєстрі близько 2,7 млн декларацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram