ГоловнаПолітика

НАЗК внесло приписи віце-прем'єрові і двом міністрам

Кубів, Омелян і Мартинюк отримали приписи за порушення порядку врегулювання конфлікту інтересів.

НАЗК внесло приписи віце-прем'єрові і двом міністрам
НАПК
Фото: liga.net

Національне агентство із запобігання корупції внесло приписи першому віце-прем'єру, міністрові економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимирові Омеляну і тимчасово виконувачеві обов'язків міністра аграрної політики і продовольства Максимові Мартинюку за порушення порядку врегулювання конфлікту інтересів.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Кубіву приписи внесено щодо директора держпідприємства "Дніпро-ВДМ" (Дніпро) Ігоря Ковтуненка, Омелянові - стосовно директора держпідприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Віктора Сударєва - через встановлення фактів непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у ТОВ протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненко і Сударєва.

Також внесено припис Мартинюку щодо керівника Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів Володимира Лапи, який не прийняв рішення про врегулювання конфлікту інтересів у зв'язку з отриманням повідомлення про його наявність від начальника Головного управління Держспоживслужби в Києві Олега Рубана.

Крім того, НАЗК внесло припис начальнику Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Луганській області Михайлу Пшику про порушення його підлеглим вимог Закону "Про запобігання корупції" під час роботи в складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

"Приписи НАЗК є обов'язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП", наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року НАЗК вносило припис про конфлікт інтересів Омелянові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram